Sposób przygotowania

ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodać jajka, trochę margaryny, sól i mąkę, tyle ile zabierze masa, aby ciasto było akurat i dały się z niego formować wałeczki, które obtoczone nieco w mace, kroimy na skośne plasterki - "kopytka".
Wrzucamy kluski do wrzącej wody, osolonej i tez można dodać do niej nieco tłuszczu np oleju. Po wypłynięciu kopytek na wierzch gotować do 5 minut.
Oczyszczone kurki (pokrojone wg potrzeby) smażymy na oleju na rumiano, soląc do smaku.
Odcedzone z wody kopytka nakładamy na talerze i polewamy kurkami wraz z tłuszczem.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pysznie wygladaja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    to misi być pyszne - mniam mniam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawy dodatek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    smaczne
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    uwielbiam kopytka
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    bardzo lubię kopytka z grzybami
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    uwielbiam kopytka a i kurki to świetny dodatek!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !