Sposób przygotowania

ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM.DROŻDŻE ZALEWAMY MLEKIEM CIEPŁYM. DODAJEMY MĄKĘ I WYRABIAMY CIASTO.CIASTO DAJEMY DO WYROŚNIĘCIA PRZYKRYTE ŚCIERECZKA .
GDY CIASTO PODWOI SWOJĄ OBJĘTOŚĆ ROZWAŁKOWUJEMY I WYCINAMY KRĄŻKI. NA JEDEN KRĄŻEK UKŁADAMY TRUSKAWKĘ I PRZYKRYWAMY DRUGIM KÓŁECZKIEM.
W GARNKU DO GOTOWANIA NA PARZE ZAGOTOWUJEMY WODĘ I WKŁADAMY KLUSKI I PARUJEMY . GDY BĘDĄ GOTOWE POLEWAMY ROZTOPIONYM MASŁEM I POSYPUJEMY CUKREM .

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Lubię takie z sosem truskawkowym.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !