Sposób przygotowania

Żeberka wieprzowe nacieram dość dokładnie solą. Oprószam pieprzem czarnym mielonym. Również obficie smaruję musztardą francuską. Odstawiam do lodówki na noc. Następnego dnia do naczynia żaroodpornego wrzucam pokrojone w ćwiartki ziemniaki. Na wierzch kładę żeberka. Całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C. Zapiekam około 60 minut. Po tym czasie naczynie wyjmuję. Żeberka przekładam na dół, zaś ziemniaki wstawiam na górę tak aby było na żeberkach. Wstawiam ponownie do piekarnika. Temperaturę zmniejszam do 160°C i zapiekam kilkadziesiąt minut do momentu, aż ziemniaczki zaczną się rumienić. Upieczone żeberka podajemy z ziemniaczkami. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    uwielbiam żeberka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    To się nazywa prawdziwy posiłek!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię żeberka i często je robię bo są bardzo smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hahanka

    super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    świetne te żeberka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !