Sposób przygotowania

grzyby opłukałam i ugotowałam z lekko osolonej wodzie. Marchew potarkowałam a cebulę pokroiłam w krążki i zeszkliłam. Grzyby zmieszałam z marchewką i cebulą. Dodałam olej, koncentrat, keczup, liść laurowy, ziele, ocet, sól i pieprz. Wymieszałam i dusiłam przez 40 minut często mieszając.
Można zamykać w wyparzone słoiki na gorąco lub pasteryzować kilkanaście minut.

Smacznego :)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    tom

    fajne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    ciekawy przepis
  • 5
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    tez muszę coś pokombinować, bo same zamarynowane, jakoś nie poszły przez zimę:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    paula99926

    naprawdę są super w smaku. w tamtym roku zrobiłam tylko pare słoiczków na spróbowanie, ale w tym, głównie takie będę robiła :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam takie sałatki;) w ogóle bardzo lubię grzybki;)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ciekawy przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    skorzystam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !