Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w piórka.

Na patelni albo w garnku do smażenia rozgrzać niewielką ilość oleju, dodać mięso i obsmażyć. Dodać cebulę i smażyć 3-5 minut cały czas mieszają. Dodać przygotowane pieczarki, oprószyć solą, podlać wodą.

Wszystko wymieszać i dusić często mieszając i uzupełniając wodę. Pod koniec oprószyć pieprzem, doprawić do smaku i dusić do miękkości. Do duszenia mięsa można dodać liść laurowy.

Komentarze

  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    lubie takie potrawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Domowe jedzonko:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    czy porcyjka dla mnie się znajdzie?
  • 3
    original
    Opublikowano

    tom

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !