Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tartce o drobnych otworach wraz z cebulą , odcedzamy tylko sok , masę ziemniaczaną łączymy z jajkiem , przesianą mąką a całość doprawić przyprawami . Kładziemy niewielka łyżką cieniutkie placuszki na silnie rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor . Blachę do pieczenia zaś wyłożyć folią aluminiową , układamy na niej usmażone placuszki . Jabłka obrać przekroić na pół , tylko musimy usunąć gniazda pokroić je w cząstki poukładać na plackach , polać keczupem posypać serem startym i zapiekać w 180 st. do momentu aż zauważymy że serek sie stopił.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    3trzecia3

    PYCHOTA!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !