Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. Następnie odcedzamy i kroimy w plastry. Szpinak podsmażamy na maśle. Dodajemy do niego obrany i przepuszczony przez praskę czosnek.Doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy i na drugiej patelni podsmażamy na rozgrzanym oleju razem z mięsem mielonym-około10-15minut. Doprawiamy mięso przyprawą do grilla i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wykładamy spód 1/3 ziemniaków (plastrami). Następnie wykładamy połowę mięsa, a następna warstwa to połowa potrawki ze szpinaku. Następnie wykładamy drugą część ziemniaków, potem znowu mięso i szpinak. Na wierzch kładziemy pozostałe ziemniaki. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy po wierzchu. Nakrywamy. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180stopni przez 40 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychotka;)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    ale smaczna....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pyszności!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !