Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczonki z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2,5 kg
cebula 1 duża
czosnek 8 ząbków
pierś z indyka 0,5 kg
sól 1,5 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
pietruszka zielona 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
olej 10 łyżek
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonki z indykiem

Ziemniaki pokroić w talarki,pierś z indyka pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor.Poszatkować cebulę a czosnęk pokroić w drobną kosteczkę.Wszystkie przyprawy wymieszać razem. Układać warstwami w naczyniu żaroodpornym w kolejności : ziemniaki,cebula,czosnek,indyk,mieszanka z przyprw i znów ziemniaki, cebula itd na koniec polać wszystko olejem i piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stponi. W połowie czasu wszystko przemieszać aby ziemniaki na spodzie się nie przypaliły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.08.2012 17:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak