Sposób przygotowania

Przygotowujemy mieso i kiełbase w kostke smazymy razem ok 25 min, po czym podlewamy woda dodajac 3 szt liscia laurowego, 5 kuleczek ziela angieskiego i dusimy ok 20 min Nastepnie szatkujem i gotujemy biała kapuste ok 20 min a w osobnym naczyniu gotujemy kapuste kiszoną ok 10 min.Odcedzamy obie kapusty i łączymy wszystkie składniki razem; dodajemy cały koncentrat i cała przyprawe do bigosu gotujemy ok 20 min na koniec dodajemy do smaku pieprz i kucharek w płynie

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bigos zawsze smakuje
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Nie zgodziła bym się z czasem duszenia bigosu .Bigos powinien byc robiony przez kilka dni . Ogrzewany- duszony i przemrażany i tak na okrągło .Brak mi w tym przepisie grzybów
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    bigos zawsze dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !