Sposób przygotowania

Pory najlepiej jak byśmy mięli cienkie i małe to odcinamy od razu górne odcinki oraz korzonki , dokładnie myjemy pod bieżącą wodą a potem zalewamy wrzącą wodą osoloną z dodatkiem cukru i gotujemy 8 minut. po tym czasie odcedzamy układamy na półmisku . Pieczarki oczyszczamy , płuczemy i kroimy w drobną kosteczkę a potem smażymy i łączymy ze (śmietaną 2\3 szklanki ) przetartymi żółtkami , oczywiście ugotowanymi posiekanym koperkiem a całość doprawiamy do smaku i polewamy pory i pozostawiamy na 2 godziny w chodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm jaki fajny przepis;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !