Sposób przygotowania

Zimną wodę wlać do garnka i zagotować.
Gdy się zagotuje posolić, dodać barwnik i ponownie zagotować.
Włożyć saszetki ryżu i gotować według czasu podanego na opakowaniu.
Po ugotowaniu ryż odsączyć z wody, wysypać go z woreczków z powrotem do garnka i przykryć aby nie wystygł.
Umyte i osuszone żeberka pokroić między kostkami na paski.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na niej kawałki mięsa i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Gdy będą rumiane podlać wodą, zakryć pokrywką i dusić do miękkości.
Po około 30 minutach dodać przyprawy i dalej dusić.
Dodać warzywa na patelnie po włosku, wsypać mieszankę dołączoną do warzyw i dusić około 15 minut.
Na koniec mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobina wody i zagęścić nią sos.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pysznie i zachęcająco wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale ładnie wygląda :) smaczniutkie !
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    czasami trzeba czymś rozweselic danie a kolorowy ryż spełnia tę funkcję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !