Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzewamy. W mleku rozdrabniamy drożdże, dodajemy 2 łyżki cukru i 3 łyżki mąki. Mieszamy. Zaczyn odstawiamy do wyrośnięcia. PO około 20minutach dodajemy pozostałe mleko, cukier, jajka, olej i szcyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do podwojenia swojej objętości. W tym czasie przygotowujemy truskawki, odszypułkowujemy, myjemy i osuszamy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy niewielkie kółka. Na środku placuszka kładziemy kilka truskawek. Na wysmarowaną blachę wykładamy bułeczki. Pieczemy w temperaturze 180stopni 45minut. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniamm;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajne, szkoda, że już po truskawkach (choć pewnie można skorzystać z mrożonych)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    szkoda, że już po truskawkach (choć pewnie można skorzystać z mrożonych)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !