Sposób przygotowania

kaszę wsypać do osolonego wrzątku i ugotować na sypko,odcedzić.Por oczyścić umyć pokroić w drobną kostkę zeszklić na rozgrzanym oleju,zdjąć z ognia nadmiar tłuszczu zlać połączyć z odcedzoną kaszą.Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o dużych oczkach wymieszać z twarogiem i rozkłóconym jajkiem na papkę.Dodać kaszę oraz posiekana natkę pietruszki,doprawić do smaku solą,pieprzem i wyrobić dłonią na jednolitą masę.Z powstałej masy formować kotleciki panierować w płatkach owsianych i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.Podawać na umytych liściach sałaty z ziemniakami z wody i sałatka pomidorowo-cebulową.Dobrym dodatkiem do potrawy jest kwaśna śmietana.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !