Sposób przygotowania

karpia sprawić dokładnie opłukać pokroić na dzwonka osolić.Cytrynę sparzyć wrzątkiem przekroić na połowę wycisnąć sok na dzwonka karpia,oprószyć mąką zanurzać w rozkłóconych jajkach obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanej oliwie wymieszanej z masłem.Usmażonego karpia włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na 10-15min.w temp.150st.Masełko utrzeć wymieszać z serem,posiekanymi ziołami i roztartym czosnkiem oraz przyprawami do smaku dokładnie wymieszać i schłodzić.upieczoną rybę udekorować koperkiem i plasterkami cytryny podawać z masełkiem ziołowym mocno schłodzonym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smakowita rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mniam, pyszna ryba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z takim masełkiem na pewno wyśmienity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !