Sposób przygotowania

oczyszczone i wypłukane pory kroimy w talarki , cebulę w kostkę. W rondlu rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekane warzywa . Smażymy aby leciutko się zeszkliły cały czas mieszając.. Następnie zalewamy bulionem i na małym gazie gotujemy. gdy warzywa są już miękkie dodajemy pokrojony w kostkę serek i mieszając gotujemy jeszcze do rozpuszczenia się. Na koniec doprawiamy solą jeśli trzeba .....pieprzem i odrobiną gałki . Wszystko na końcu miksujemy blenderem . Można podać z kleksem śmietany , bardziej kalorycznie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jak ładnie podana...
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z chęcią bym zjadła,wygląda ładnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam takie zupki.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    apetyczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczna i mocno kremowa, czyli taka jaką lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczna.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam pory pod każdą postacią :)
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    z pewnością wypróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię takie zupki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !