Sposób przygotowania

Mięso i boczek kroimy w kostkę , cebulę również to wszystko osobno podsmażamy i wkładamy do kapusty solimy , wlewamy wino i gotować tak długo aż będzie miękkie pod przykryciem , pod koniec gotowania dodajemy dopiero roztarte przyprawy , wyparowane wino uzupełniamy wywarem , kiełbasę białą zaś wkładamy do gorącej wody i parzymy ją w temp. 90 st przez 15 minut. Gotowy już bigos przekładamy do salaterek w którym będziemy podawać i obkładamy go pokrojoną w kawałki białą kiełbasą .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !