Sposób przygotowania

Mąkę najpierw sobie przesiać prosto na stolnicę , posiekać z tłuszczem i serkami posolić i zagnieść ciasto bardzo szybko a potem wstawić do chłodziarki na godzinkę . Kapustę pokroić, zalać małą ilością wody i zagotować pod przykryciem aż kapusta będzie miękka aż nadmiar wody odparuje .Cebule obieramy kroimy w kostkę , podsmażamy , wymieszać z mąką , lekko zrumienić , połączyć z kapustą , posiekanymi grzybami i doprawić do smaku . Ciasto po tym czasie wyjąć rozwałkować i wykrawać szklanką krążki, układamy nadzienie i zlepiamy po 2 szt układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem posmarować rozmąconym jajkiem posypać kminkiem i upiec na silnie rozgrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !