Sposób przygotowania

Mleko+woda+sól+zioła+mąka+proszek do pieczenia+1 jajko miksujemy. Mąki dajemy tyle, abyśmy uzyskali konsystencję gęstej śmietany.

Naleśniki smażymy na oleju.



W międzyczasie przygotowujemy nadzienie do krokietów:


Mięso mielimy, dodajemy do niego przeszkloną ma maśle cebulę i bulion. Doprawiamy do smaku.



Mięso nakładamy na naleśniki, zawijamy. Moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.



Całość podajemy z czerwonym barszczem. Gotowe krokiety możemy polać oliwą truflową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    świetnie wyglądają! Z mięskiem są pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne,lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne,lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !