Sposób przygotowania

Grzyby umyć, zamoczyć na 2-3 godziny, następnie dodać pokrojoną marchew i ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru, drobno pokroić i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na maśle. Podsmażone włożyć do wywaru, uzupełnić wodą do 1.5 litra, dodać kostki rosołowe i gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Mąkę wymieszać w odrobinie wody, połączyć z zupą zagotować. Zaciągnąć śmietaną i przyprawić do smaku. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, zalać zupą, posypać natką pietruszki lub koperkiem

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    zupka mojej babci... przepyszna !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczna zupka
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    Moja ulubiona
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubię taką zupe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !