Sposób przygotowania

Z mąki jaja, szczypty soli i wody przygotować gładkie ciasto. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadki dodajemy więcej mąki- jeśli za gęste, dodajemy odrobinę wody. Mleko nastawić do gotowania. Gdy zacznie się gotować zmniejszyć płomień. Wrzucać maleńkie kawałki ciasta, mieszając co chwilę (ja ciasto "skubię"). Pogotować chwile od momentu wypłynięcia kluseczków. Podawać na gorąco. Można posłodzić jeśli ktoś lubi.... I wracają wspomnienia z dzieciństwa

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    lubię to:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    ja też:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mama mi takie robiła.Mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !