Sposób przygotowania

Majonez przełożyć do blendera, dodać jogurt i szybko zmiksować.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę wprost do blendera, dosolić i osłodzić do smaku i ponownie zmiksować.
Sos przełożyć do miseczki i doprawić świeżo wyciśniętym sokiem cytrynowym do smaku.

Gotowy sos można przechować w lodówce, w szczelnie zakręconym słoiczku, nawet do 5 dni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    lubię taki sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !