Sposób przygotowania

Rybę pokroiłam na małe kawałki. Mąkę, jajka, proszek do pieczenia, sól-dość sporo,bo potem się już nigdzie nie dodaje i mleko-tyle by ciasto było gęste-wymieszałam. Obtoczyłam rybę w cieście i usmażyłam w głębokim tłuszczu. Ogórki pokroiłam w plasterki, paprykę w paski. Cebulę zeszkliłam na oleju. Ogórki, paprykę i cebulę wymieszałam. W misce ułożyłam warstwy warzyw i ryby.
przygotowałam zalewę. Wodę zagotowałam, dodałam ocet, olej, cukier, koncentrat pomidorowy, keczup pikantny, liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowałam. Ostudziłam i zalałam rybę z warzywami.
Wstawiłam do lodówki i podałam na drugi dzień.

Smacznego :)

Komentarze

  • -2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ryby są różne - mięso różnych gatunków ma różną fakturę i myślę, że nie każdy gatunek nadaje się do takiego dania
  • 6
    original
    Opublikowano

    paula99926

    możliwe :D
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    może być smaczne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię ryby w zalewie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    musi być przepyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobra rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !