Sposób przygotowania

Mój syn mówi, że: " nie lubi się rozdrabniać":) Zjada więc na śniadanie tylko jedno sadzone:)

Na patelni rozgrzać smalec ze skwarkami- dobrze byłoby gdyby był jeszcze z cebulką.
Wbić jajo i smażyć na wolnym ogniu około 2 minut. Następnie delikatnie przewrócić łopatka na druga stronę i smażyć z drugiej strony około minuty lub trochę więcej. Posolić i oprószyć pieprzem.
Gęsie jajo ma bardzo duże żółtko i żeby było ciepłe dobrze jest go obsmażyć z obu stron.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Musi być smaczne!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    nie jadłam nigdy gęsiego jaja
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Gęsie żółtko jest smaczne, ale białko jak dla mnie nie, więc mi by nie smakowało. Często robię jajecznicę z żółtek gęsich, ale białek unikam (są w nich takie spore "błony", które mnie zniechęcają).
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ja mam gęsi kubańskie i nie ma w białkach błon, białko jest bardziej przeźroczyste i po usmażeniu delikatniejsze, jakby bardziej miękkie...najbardziej lubię jajecznicę z całych gęsich jaj ale sadzone też jest OK:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !