Sposób przygotowania

Ser biały należy rozdrobnić, wystarczy zrobić to widelcem ale równie dobrze można go zmielić. Dodajemy do niego śmietankę, najlepiej w częściach żeby zobaczyć jaka gęstość twarożku będzie dla danej osoby odpowiednia- dla mnie to akurat około 1/3 szklanki. Mieszamy i kiedy uzyskamy odpowiednia konsystencję dodajemy kakao- tutaj tez najlepiej zacząć od jednej łyżeczki, żeby zobaczyć jaka intensywność smaku nam odpowiada.
Znów mieszamy- ser ciągle się rozdrabnia więc dzięki ciągłemu mieszaniu i rozdrabnianiu nabierze przyjemniej konsystencji.

Na koniec dodajemy cukier, dla mnie te proporcje sa idealne i taki lubię najbardziej, ale wiadomo, że kazdy ma inny gust. Świetnie się go je z chałką, z naleśnikami albo prosto z miseczki :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawe :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !