Sposób przygotowania

Kapustę przygotować dokładnie ja przepis wyżej , czyli oczyścić , wyciąć głąb zalać wodą i obgotować aż liście zmiękną potem wyjąc i oddzielić liście i ściąć grube nerwy nie uszkadzając liści. Ryż zalewamy dużą ilością wody osolonej ugotować na pół miękko a potem odcedzić . Paprykę myjemy i pieczemy w piekarniku , potem oczyścić , zdjąć skórkę i zemleć , cebulę pokroić w kostkę usmażyć i wymieszać z ryżem , opłukanymi rodzynkami , papryką , chrzanem i posiekaną natką pietruszki , a całość możemy doprawić już do smaku , na przygotowanych liściach kapusty nakładamy nadzienie założyć brzegi do środka , zalewamy to rosołem wymieszanym z koncentratem i dusimy do miękkości pod przykryciem .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    piorunowo dobre są te gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !