Sposób przygotowania

Masło roztopić, przestudzić. Do miski wlać mleko, dodać jajka, cukier waniliowy, mąkę, przestudzone masło i dokładnie zmiksować. Pod koniec wlać koniak, wymieszać i odłożyć na 1,5 godziny. Następnie porcjami wlewać ciasto na rozgrzaną patelnię, posmarowaną tłuszczem i smażyć cienkie naleśniki. Napełnić truskawkami, posypać cukrem pudrem i składać w kopertę. Z mleka, śnieżki i śmietan fix ubić śmietanę. Naleśnik ozdobić świeżymi truskawkami i bitą śmietaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smakowite naleśniczki
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Urocze, jaka szkoda, że truskawkowy sezon trwa tak krótko...
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fantastyczny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    bajecznie wyglądają, ale niewiele się ich zje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pychotka :)
  • 2
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    to coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !