Sposób przygotowania

rybę sprawić dokładnie umyć natrzeć solą i odstawić,pieczarki umyć i 1/4 drobno posiekać podsmażyć na oleju doprawić solą i pierzem do smaku dodać odrobinę wody i chwilę poddusić ok.10min.żółtka oddzielić od białek,utrzeć żółtka z 2 łyżkami masła lub margaryny a białka ubić na sztywno do utartego masła z żółtkami dodać podsmażone pieczarki,bułkę tartą i dokładnie wymieszać dodać pianę z białek doprawić solą i pieprzem do smaku i wypełnić odłożonego karpia nadzieniem spiąć wykałaczkami włożyć rybę do natłuszczonego naczynia żaroodpornego polać pozostałym olejem i upiec w temp.180st.ok.40min.co jakiś czas podlać rybę wytworzonym sosem,ziemniaki obrać umyć i ugotować pozostałe pieczarki przekroić na połowę i udusić na pozostałym maśle lub margarynie,upieczonego karpia wyłożyć na półmisek z ugotowanymi ziemniakami i pieczarkami po wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    moja koleżanka robi podobne danie jest bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !