Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę i wrzucamy do gorącego rosołu, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy listki szpinaku i dusimy pod przykryciem 10 minut następnie rozcieramy je blenderem i dodajemy do rosołu, mieszamy. Śmietanę mieszamy z odrobiną gorącej zupy i zaciągamy całość, przyprawiamy i gotujemy jeszcze 3 minuty.

Jeśli ktoś preferuje zupy-krem to warzywa można rozetrzeć blenderem, ja zrobiłam ją z młodymi ziemniaczkami więc nie chciałam już ich rozcierać:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    brzmi apetycznie, ciekawy sposób na szpinak :) koniecznie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pysznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    wypróbowałam, zamiast kabanosów dodałam smażoną kiełbaskę - bo akurat miałam w lodówce. pycha!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !