Sposób przygotowania

Skrzydełka pokroić na 3 części, najcieńsze odłożyć (wykorzystujemy pozostałe dwie części)

Do rondelka wrzucić masło, wyciśnięty czosnek-podsmażyć. Odstawić z ognia. Dodać cukier, miód, przecier, tabasco, pieprz i dokładnie wymieszać. Wrzucić kurczaka, dokładnie wymieszać z przygotowaną pastą.

Skrzydełka pieczemy w rozgrzanym piekarniku 200C funkcja grill po 15 min z każdej strony.
Cukier z marynaty szybko się karmelizuje, co nie oznacza, żę kurczak się przypalił.

Ogniste skrzydełka w słodko- pikantnej, lepkiej marynacie gotowe. Podajemy z sosem BBQ* oraz jogurtem.

Smacznego!!

*przepis na sos BBQ znajdziesz w mojej księdze

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    aż ślinka cieknie jak się patrzy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !