Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, osączyć, przepołowić i wypestkować - pokroić w ćwiartki.
Do garnka ze śliwakmi dodać przyprawy, oliwę, nieco octu winnego, jarzynkę i posiekaną cebulę - wymieszać i odstawić na godzinę.
Postawić garnek na małym płomieniu i ogrzewać, aż śliwki się rozgotują.
Odkryć i dusić, aż część soku odparuje - doprawić do smaku.
Wyjąć liście laurowe, resztę zmiksować.
Gorącym sosem napełnić niewielkie sloiczki i zapasteryzować.

Komentarze

  • 2
    imgp6567-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do skorzystania z moich przepisów, każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    alternatywa dla keczupu ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    super
  • 0
    imgp6567-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Sos jest smacznym dodatkiem do wszelkich mięs, pasztetów, ale także jako dodatek do marynat i glazur np. do grilla

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !