Sposób przygotowania

Grzyby zalać wodą i namoczyć.
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na paski między kośćmi.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć kawałki żeberek i podsmażyć na złoty kolor z każdej strony.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić razem z żeberkami.
Podlać wodą, dodać grzyby i przyprawy i dusić prawie do miękkości.
Ewentualnie doprawić do smaku.
Śmietanę wlać do naczynia, wlać do niej trochę gorącego wywaru z duszenia żeberek, wymieszać i zahartować śmietanę.
Wlać śmietanę na patelnie z mięsem i grzybami, delikatnie wymieszać i dusić jeszcze około 10 minut, aby śmietana zgęstniała.
Podawać z ziemniakami, kaszą lub z tym co się lubi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie wyglada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    góra pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    żeberka z grzybkami..muuusi być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !