Sposób przygotowania

Świeże śledzie dokładnie oczyszczamy. Następnie kroimy wzdłuż kręgosłupa na dwie części. Pokrojone śledzie obieramy z ości. Sparzoną cytrynę kroimy i wyciskamy sok. Świeżym sokiem skrapiamy przygotowanego śledzia i delikatnie solimy. Odstawiamy na 1,5 godz. Jajko roztrzepujemy. Śledzia oprószamy mąką, dajemy do roztrzepanego jajka i obtaczamy w bułce tartej. Tłuszcz dajemy na patelnię i rozgrzewamy. Na silnie rozgrzanym tłuszczu smażymy przygotowanego śledzia z dwóch stron. Upieczone śledzie posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre danie ,ale ciezkie do strawienia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Lubię ryby
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne są takie śledzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    fajna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszne śledziki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajny przepis
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !