Sposób przygotowania

Żeberka płuczemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Mięso nacieramy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na ok 1 h. Po tym czasie żeberka oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Mięso przekładamy do rondla. Na tym samym tłuszczu przesmażamy drobną posiekaną cebulę, którą następnie ddajemy do mięsa. Żeberka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    żeberka są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    jak dawno nie jadłem żeberek
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    bardzo lubię żeberka :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszne żeberka z pysznym sosie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha żeberka
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    jak dawno nie jadłam a bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !