Sposób przygotowania

mięso opłukać osuszyć,czosnek przecisnąć prze praskę i natrzeć nim mięso oprószyć majerankiem,solą i pieprzem odstawić na 2godziny w chłodne miejsce ułożyć na folii aluminiowej skropić oliwą szczelnie zawinąć ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec 40min.po tym czasie zdjąć z rusztu przestudzić nie wyjmując z folii,mango umyć obrać pokroić na plasterki mięso odwinąć z folii i także pokroić w plasterki o grubości ok.1cm.układać na półmisku na przemian plaster mięsa i mango cukinią umyć skóry nie obierać pokroić w kostkę i posypać po wierzchu mięsa i mango na talerzu,limonkę wyszorować sparzyć i udekorować potrawę kilkoma plastrami a z pozostałej wycisnąć sok i skropić nim danie oprószyć solą,skropić oliwą z oliwek posypać uprażonym na suchej patelni sezamem i otrębami,przybrać listkami bazylii.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !