Sposób przygotowania

grzyby najlepiej jak mamy leśne tj.podgrzybki lub borowiki,mięso opłukać osuszyć oprószyć solą i tymiankiem skropić oliwą wymieszać i odstawić w chłodne miejsce,grzyby oczyścić umyć większe pokroić na kawałki pomidory umyć sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki pokroić na cząstki stwardniałe kawałki usunąć cebulę obrać i posiekać zeszklić na oliwie dodać grzyby i pomidory chwilę dusić podlać kilkoma łyżkami wody doprawić do smaku tymiankiem i solą wymieszać i chwilę jeszcze poddusić na małym ogniu,mięso układać na ruszcie i upiec po 5 min.z każdej strony,podawać z duszonymi grzybami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !