Sposób przygotowania

Do rondla wlać olej, wsypać posiekaną cebulę, czosnek, starty na tarce imbir, podsmażyć. Następnie dodać pokrojone pomidory i smażyć do miękkości, przetrzeć przez sito. W garnku zagotować 1,5 l wody z liściem laurowym i bulionetą, dodać przetarte pomidory i gotować około10 minut. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    na pewno smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszna zupka, a z tym groszkiem to już w ogóle.... uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    całkiem dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !