Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKOWA SAŁATKA SZWEDZKA
Wszystkie składniki na zalewę zagotować i zalać nią ogórki.Słoiki zakręcić i pasteryzować ok.10 minut od zagotowania.
ogórki | 2-3 kg |
woda | 2 l |
sól | 1/2 szkl |
Zalewa: | |
woda | 4 szkl |
ocet | 1,5 szkl |
cukier | 2 szkl |
ziele angielskie | 2szt do każdego słoiczka |
pieprz | 2szt do każdego słoiczka |
Gorczyca biała cała Prymat | 1/2 łyżeczki do każdego słoiczka |
marchewka | 1-2 szt |
papryka | 1 szt |
cebula | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: