Sposób przygotowania

W małym rondelku roztapiamy masło i miód.

Po 3 minutach wrzucamy do nich orzechy i dokładnie mieszamy.

Podgrzewamy około 2 minuty.

Przekładamy je na papier pergaminowy i odstawiamy na 2 godziny.

przed podaniem deseru arbuza kroimy na plastry grubości 3-4 cm.

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Arbuza oprószamy cukrem pudrem i smażymy po minucie z każdej strony.

Podajemy od razu z jogurtem greckim oraz karmelizowanymi orzechami.

Smacznego :)
Przepis z książki kucharskiej "Kuchnie świata" G. Ramsaya.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    zdeba

    Smażony arbuz? tego jeszcze nie próbowałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !