Sposób przygotowania

Pieczarki umyć.Trzonki oddzielić od kapeluszy.Kapelusze włożyć do wody z sokiem cytrynowym.Tartą bulkę zalać odrobina mleka.Połowę masła wymieszać z żółtkami,solą,namoczona bułką,posiekaną drobno kiełbasą,trzonkami pieczarek i natką pietruszki,dodać ubite na sztywno białka,lekko wymieszać.Uformować z masy 10 stożków.Ułożyć je na kapeluszach.Resztą masła wysmarować żaroodporny półmisek.Ułożyc kapelusze i piec około 10 min w nagrzanym do 230 stopni piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Smaczne!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    fajny pomysł
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pysznie się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    dobry przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !