Sposób przygotowania

Mięso oddzielić od kości uformować z niego duży płat,posolić.Drobno pokrojoną słoninę wytopić.Dodać umyte i pokrojone pieczarki.Dusić razem około 10 min.Bułki namoczyć w mleku,odcisnąć.Wymieszać z pokrojonym w kostkę boczkiem,solą,roztartym czosnkiem i jajkami.Całośc wymieszac i posmarowac tymnadzieniem mięso.Zawinąć i owiązać nitką.W rondlu rozpuścic margarynę,włożyć pokrojoną włoszczyznę i cebulę,dusić kilka minut.Do włoszczyzny włożyć mięso,obsmażyć z każdej strony,dolać rosół i piec w piekarniku aż do miękkości.W razie potrzeby dolewac rosól.Upieczone mięso wyjąć z rondla.Warzywa posypać mąką,przypiec.Dodać pastę pomidorową,wino iewentualnie resztę rosołu.zagotować,zmiksować.Mięso pokroić w plastry polać sosem.Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zapowiada się super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    spróbowałabym chetnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    brzmi smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    fajna propozycja na kolacje;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    fajna propozycja na kolacje;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię bardzo baranine
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    na pewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    nie jadłam,ale kusi smakiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !