Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem granulowanym, oprószyć odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odłożyć do lodówki na 1-2 godziny. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać syropem klonowym wymieszanym z oliwą i przyprawą włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50-60 minut w temp 190 stopni polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    chyba wykorzystam pomysł jutro na obiad;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    mniam ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też takie robię
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    robię podobnie, są wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    syrop klonowy? świetny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    uwielbiam takie obiadki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !