Sposób przygotowania

łososia umyć osuszyć i pokroić w kostkę usmażyć na łyżce rozgrzanej oliwy wyłożyć do salaterki i przestudzić,paprykę opiec w rozgrzanym piekarniku przez ok.20min.wyjąc przestudzić i obrać ze skórki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie paski,szpinak,botwinkę i rukolę opłukać osuszyć chili rozciąć i wyjąć pestki a strączek pokroić w talarki lub posiekać wymieszać z papryką i zieleniną ułożyć sałatkę na dużym półmisku obłożyć wkoło przestudzonym łososiem,przygotować sos w naczyniu utrzeć musztardę z sosem sojowym,miodem i pozostałą oliwą doprawić do smaku solą i pieprzem polać sałatkę i posypać osączonym marynowanym imbirem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    To musi być pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !