Sposób przygotowania

Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ze składników zagnieść ciasto. Zawinąć we folię spożywczą i włożyć na 15 min do zamrażalnika. Formę do tarty natłuścić, wylepić ciastem dno oraz rant tarty. Nakłuć widelcem.

FARSZ:
1/2 kg mięsa mielonego,
7 dużych cebul,
słodka i ostra papryka,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

Mięso podsmażyć, doprawić solą, pieprzem oraz obiema paprykami. Cebulę pokroić w półtalarki, podsmażyć osobno. Doprawić solą, pieprzem i paprykami. Na ciasto wyłożyć mięso, na wierzch cebulę. Piec 35 min w temp. 180st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    To musi być pyszne:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł, coś nowego z popularnych składników :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały przepis :]
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo lubię tary:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !