Sposób przygotowania

Golonkę wypłukać , włożyć do garnka . Zalać wrzącą wodą . Dodać obraną marchewkę , pietruszkę , seler oraz 1 cebulę. Posolić do smaku .Gotujemy 1 godz. Kapustę kiszoną wypłukać , odcisnąć , pokroić. Obgotować do miękkości , odcedzić . Cebulę drobniutko posiekać . Rozgrzać olej , dodać posiekaną cebulę. Następnie dodać kapustę kiszoną . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Smażyć ok 10 minut.Golonkę wyjąć z wody , włożyć do piekarnika na pól godziny. Wlać na brytfankę 60 ml wywaru z gotowania golonki.Oprószyć pieprzem.Golonkę podajemy na zasmażanej kapuście kiszonej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super musze zrobić cos takego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !