Sposób przygotowania

truskawki umyć odszypułkować 1/4 truskawek pokroić w kostkę i włożyć do miseczki w garnku zagotować wodę dodać cukier włożyć pozostałe całe truskawki i gotować pod przykryciem ok.10min.mąkę ziemniaczaną wsypać do kubka i wymieszać z gorącą zupą wlać do garnka i zagotować po zagotowaniu się całość zmiksować schłodzić dodać odłożone truskawki wymieszać i wlewać porcje do miseczek podawać ze śmietaną i drobnym makaronem lub lanymi kluseczkami udekorowane miętą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smaczne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    dla mnie nowość

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !