Sposób przygotowania

ogórki opłukać obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach delikatnie oprószyć solą jak puszczą sok to osączyć na sicie,zioła opłukać osuszyć i drobno posiekać kilka gałązek odłożyć do dekoracji,jogurt i śmietanę wlać do naczynia dokładnie wymieszać dodać posiekane zioła,czosnek obrać przecisnąć przez praskę i dodać do sosu jogurtowego,cytrynę sparzyć wrzątkiem wycisnąć sok do chłodnika doprawić do smaku oliwą,solą,pieprzem,wymieszać i wstawić do schłodzenia do lodówki na 30min,schłodzony wlewać do miseczek dodać obrane i przekrojone na połowę jajko udekorować odłożonymi ziołami i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny pomysł z ziołami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super na upalne dni
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !