Sposób przygotowania

Z kapusty wykrawamy głąba i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 minut. Ryż gotujemy ok 10 minut.Ścieramy marchew na tarce. Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, dodajemy przeciśnięty czosnek, jajka i przyprawiamy. Zwijamy gołąbki. Liśćmii, które ulegną uszkodzeniu wykładamy żaroodporne naczynie i na nich układamy gołąbki. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i zalewamy gołąbki. Naczynie przykrywamy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1-1,5 godz.Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mmm pychaa:>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Pyszne gołąbki, na pewno! Fajny przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    uwielbiam gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !