Sposób przygotowania

Dynię pokroić w kostkę, obgotować w wodzie. Odcedzić, ostudzić i przecisnąć przez praskę lub przterzeć przez sitko.

Do dyni dodać mąkę, wbić jajko, dodac cynamon, mleko i cukier, dokładie wymieszać łyżką na gładką, rzadką masę.

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju tak, aby tylko lekko zakrył powierzchnię patelni. Kłaść łyżką masę i lekko rozpłaszczać. Smażyć na średnim ogniu, aż będą zarumienione.

Z podanej porcji wychodzi około 7 placuszków, można je podawać z kwaśną śmietaną lub posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Jeszcze nigdy nie jadłam, ale na pewno są pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !