Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w małą kostkę. Przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Podlać wodą tak by zakryła mięso, dodać obrane i drobno pokrojone cebulę, obie kostki. Wymieszać i dusić do miękkości. Jeśli potrzebujemy większą ilość sosu na koniec mięso oprószyć mąką i energicznie wymieszać. Jeśli trzeba podlać wodą i doprawić do smaku.

Mleko, jajko i wodę mieszamy albo miksujemy. Mąki trzeba dodać tyle, aby powstało gęste ciasto by można było nabierać łyżką i kłaść na osolony wrzątek. Gdy kluski wypłyną na wierzch zamieszać i wybierać łyżką cedzakową.
Podawać z przygotowanym mięsnym sosem i dowolną surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    oj, zjadłabym, bardzo bym zjadła!
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    smakowite, uwielbiam kluski
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oooo mniam ! PYCHA !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !