Sposób przygotowania

Fasolę Jaś namoczyć na 24 godz. w misce z wodą, której jest 2 razy więcej niż fasoli, ugotować w tej samej wodzie z kawałkiem boczku z kością, zielem angielskim i liściem laurowym. Cebulę poszatkować w szatkownicy Triblade. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć wraz z cebulą na złoto. Dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, podlać wrzącą wodą, dodać cukier i przyprawy, gotować ok. 10 minut. Zagęścić semoliną wymieszaną z niewielką ilością wody. Rozłożyć do miseczek, udekorować natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam fasolkę po bretońsku :) w Twoim wydaniu brzmi świetnie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ale mi smaka narobiłaś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !